OM OSS

En kopp i gott sällskap

Det hela började faktiskt som ett helt vanligt samtal på tunnelbanan. Om Colombia – Calles hemland och Joakims favoritreträtt. Eftersom Joakim precis hade återvänt från sin senaste Sydamerika-tripp, där han bland annat åkt runt och träffat olika kaffeproducenter, kom samtalet snart att handla om vår gemensamma kärlek till den svarta drycken.

Som så ofta mellan två impulsiva entreprenörer hamnade vi ganska snabbt i en diskussion om hur vi skulle kunna förbättra den svenska kaffekulturen. Och tro oss när vi säger att det var en diskussion. För lika förenade som vi är i vår kaffepassion, lika olika är vi som personer. Medan Joakim är den eftertänksamma, lugna grubblaren är Calle den spontana tuta-och-köraren. Hur som helst, vi var åtminstone överens i en punkt. Våra medsvenskar har mycket att lära av våra sydamerikanska vänner.

Någonstans där, mellan Slussen och Medborgarplatsen, föddes Kaffekuvertet. Ur en önskan att kaffet återigen skulle bli någonting att mötas kring, istället för att stressdrickas ur en pappmugg på väg till nästa möte. På den punkten har vi nog alltid varit överens. Riktigt bra och gott kaffe, vilket såklart är det vi nu alltid fyller våra kuvert med, ska avnjutas med någon du tycker om. Oavsett om denna någon är en kär gammal familjemedlem, din katt eller en ny affärsbekant.


Carl von Scheele

carl@kaffekuvertet.se

Direktnummer:
076-008 08 34